Feministisk mötesplats

Musikens Makt har sedan länge arbetat med att skapa en trygg och inkluderande festival för alla. Vi brinner för jämställdhet och rättvisa, och vi tror på musik som en förenande kraft.

I år fokuserar vi lite extra på att skapa en feministisk mötesplats där det finns utrymme att prata om viktiga frågor som rör oss alla. Vi tror att det finns ett behov av att träffas utanför internet för att hitta styrka hos varandra, och vi tror att det kan så frön som leder till förändring, både hos individer och i ett större perspektiv.

Det här gör vi i år:

KILLMIDDAG

Under festivalen anordnar vi flera killmiddagar. Killmiddag är ett konceptet som initierades ifjol av Make Equal och innebär att män träffas över en middag för att tillsammans prata om mansnormer, gränser, sex och vänskap i ett tryggt rum. Peter Svensson, debattör, opinionsbildare och grundare av Huskurage, kommer att leda samtalen.

FEMINISTISKT MIDDAGSHÄNG

Under fredagen bjuder vi in till vi en avslappnad feministisk middag/picknick/häng. Alla köper sin egen mat på området och äter i Potatiskällaren. Serpent Eyes spelar, och Nina Rung, debattör, opinionsbildare, och grundare av Huskurage, är värd för middagen.

FEMINISTISK LUNCHFÖRELÄSNING MED VICTORIA KAWESA

På lördag bjuder vi in till lunchföreläsning med Victoria Kawesa, partiledare för F!, genusforskare, och doktorand i genusvetenskap. Alla köper sin egen mat på området och äter i Potatiskällaren medan Victoria föreläser om antirasistisk feminism.

SAMTAL MED NINA RUNG OCH PETER SVENSSON

Nina Rung och sambon Peter Svensson har båda mångårig erfarenhet av frågor kring övergrepp, civilkurage och våldsprevention. Var för sig arbetar de mot samma mål; jämställdhet, och tillsammans driver de Huskurage – policyn som uppmanar grannar att agera vid misstanke om våld i nära relationer. Under lördagen möter du dem i Potatiskällaren i ett intimt samtal om normer, jämställdhet i relationer, porr, och våld.

Mer info om tider för allt och om hur en anmäler sig till killmiddagarna kommer inom kort.

roller2