Författarsamtal

Lördag 13.30, Flickrummet

Carin Holmberg är sociolog och författare. Hon doktorerade 1993 med avhandlingen Det kallas kärlek och skrev sedan Det kallas manshat några år senare. Carin har sedan 1997 jobbat med såväl forskning som praktik om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Idag fokuserar hon på sambandet mellan våld mot kvinnor/partner, barn, äldre och våld mot familjedjuren.

Ladda upp inför författarsamtalet med vår bokcirkel där vi läser Det kallas kärlek och Det kallas manshat i egen takt.  Sen ses vi allihop för att diskutera, reflektera och prata ut tillsammans med författaren Carin Holmberg på Musikens Makt! Mer info finns här: https://www.facebook.com/events/659596337718447/

Det kallas kärlek är en modern oumbärlig klassiker. Carin Holmbergs avhandling beskriver hur några unga par utan barn tolkar varandra och sig själva utifrån samhällets föreställningar om manligt och kvinnligt. Det är en bok som alla borde läsa – en bok som är en guide, en ögonöppnare, en tröst och en inspiration i ett samhälle där könsrollerna stjäl vår frihet, varje dag.

När Carin Holmberg skrivit färdigt Det kallas kärlek hade hon mycket vrede kvar. Den fick sitt utlopp i Det kallas manshat. En bok om feminism, en rak och ilsken debattbok där hon visade grundläggande ojämlikheter mellan könen med en rad exempel hämtade ur media.

Det kallas manshat är ett vasst och lättillgängligt redskap för den som vill förstå könsmaktens mekanismer, ett slags handbok i feminism om man så vill.

Böckerna finns att låna på bibliotek men vill du hellre köpa går det att göra på bl.a. Bokus:
https://www.bokus.com/bok/9789187894664/det-kallas-karlek/
https://www.bokus.com/bok/9789174996272/det-kallas-manshat-en-bok-om-feminism/

serie1