Feministiskt middagshäng

Potatiskällaren, Fredag 17:30

Musikens Makt bjuder in till en avslappnad feministisk middag/picknick/häng! Vi vill ge feminister en chans att träffas och samla kraft av varandra! Alla köper sin egen mat på området och äter tillsammans (eller själv i ett hörn) i Potatiskällaren. Ingen föranmälan krävs. Nina Rung, debattör, opinionsbildare, och grundare av Huskurage, är värd och kommer att se till att det blir en skön och mysig stämning! Serpent Eyes öppnar middagen med en kort spelning så ta med alla dina feministkompisar och kom i tid!

NINA RUNG

Nina Rung är kriminolog och genusvetare och har under många år arbetat med frågor kopplat till våld och kön. De senaste åren på Stockholmspolisen där hon utrett sexualbrott och våldsbrott mot unga. Nina har grundat föreningen Huskurage – en våldspreventiv metod som syftar till att få civilsamhället att engageras mot våld i nära relation. Hon föreläser för myndigheter, skolor och kommuner om sexuella övergrepp, könsnormer, våld i nära relation och om barns utsatthet samt driver opinion kring frågorna. I och med sitt arbete har hon utsetts till svensk barnrättsexpert i EU-projektet Judex+, som syftar till implementering av ett barnvänligare rättssystem. 

SERPENT EYES

Ilskan och melankolin håller varandra hårt i hand i Serpent Eyes texter, liksom i melodierna. Frustration, längtan och kärlek ryms sida vid sida med viljan att krossa systemet. I Serpent Eyes värld är det privata politiskt. Bandet bildades ur askan efter punkrockbandet Epidemics år 2015 och har hunnit med två turnéer; En i Skandinavien och en i Europa. Deras postpunk är späckad med gitarrslingor, reverb, moll och dysterhet ihop med punkrockens intensitet.